domingo, 4 de febrero de 2007

IMATGES PER AL RECORD: "El cuc muticolor"

La Vila, setembre de 1990

No recorde massa bè on varem trobar a este cuc o eruga multicolor, que després varem saber que es tractava d'una eruga d'una palometa (o polilla) nocturna de gran tamany, que perteneixia a la espècie Hyles euphorbiae ó Esfinge de las Euforbias. La Euforbia no es ni més ni menys que la LLetrera, que com tots sabem estracta d'una planta de color verd que es caracteritza pel làtex blanc que eix quan es trenca un troç. Eixe latex té compostos tòxics, que passen al cuc quan s'alimenta d'ella; d'ahi que tinga eixa coloració tant vistosa per tal de dir-li als animals que vulguen berenarse-la "Hey! ves en cuidaet que si en menjes tindras un bon mal de panxa".

Després de reconeixer-la, ja en el pati de casa, la varem col.locar damunt d'una planta i ajudats per la lentitud dels seus moviments, varem fer sense problema algunes fotos. Uns dies més tard, l'eruga es va tranformar en un capoll, que al cap del temps varem trobar büit.

A esta foto li tenim un apreci especial, ja amb ella varem guanyar el primer premi del I Concurs de Fotografia de Natura de l'Universitat de Navarra a l'any 1991.


Pepe i Tomás Santamaría Reos

EQUIPO: Càmera Yashica FX-3 amb objectiu Tamron 90 mm F/2,5 i flash Agfatronic

No hay comentarios:

Publicar un comentario

DEIXA EL TEU COMENTARI