lunes, 19 de febrero de 2007

IMATGES PER AL RECORD: "L'ultimàtum a l'Òbila"

Partida Plans, La Vila Joiosa. Novembre de 1995

Un bon dia, Pedro Marcet, amic del meu sogre (del de Pepe), ens va dir que una Òbila (Tyto alba) ó Òliba (mentres que en castellà es Lechuza Cómun), entrava al corral que havia habilitat com a pajarera per als Estornells, per tal de tractar de capturar i menjar-se als pardalets (Canaris, Patxarells, Gafarrons, etc) que tenia alli dins engabiats; i que o la llevavem nosaltres o no responia de ella. De seguida li van dir que ens encarregavem nosaltres de llevar-la d'allí o com a mìnim d'asustar-la.

Abans de tractar d'agafar-la, varem decidir fotografiar-la i després si tornava ha entrar, capturar-la per mig d'unes "xarxes japoneses". Primer varem col.locar la càmera accionada per la barrera d'infrarrojos, enfocada per a on pensavem que podia entrar. La qüestió del enfoque no va ser gens fàcil, ja que deviem calcular la distancia des de on pensavem que es parava (en la travessa de fusta) per tal d'entrar al corral, fins a on pensavem que eixiria enfocada, després de botar des de la fusta; així com també imaginar-nos cap a on anava a volar l'animal: recte, de costat, etc.

Després teniem que decidir com col.locar el dos flashes dels que disposavem, per tal de il.lumiar lo millor possible a l'Obila. En definitiva, una faena de lo més imaginativa i molt complicada; però varem tindre sort i ens van eixir dos fotos bè, de les cuatre que en total varem fer!!!!

Després, al vorer que tornava a entrar, varem posar les japoneses, la varem consseguir agafar i malgrat que li van dir a Pedro que l'haviem amollat en Sella, la veritat es que la varem soltar a prop del corral, per a que poguera tornar al niu que, amb quasi tota seguretat, tenia per alli prop!!!

Tomás i Pepe Santamaria Reos

Si punxes la foto la pot vorer ampliada

Equipo: Càmera Minolta X-300s amb objectiu Tamron 90 mm F/2,5; flashes Metz 32-CT7 i Agfatronic; barrera d'infrarrojos; tripodes i altres "catxibatxes"

2 comentarios:

  1. Fantástica foto de la lechuza "pajarera" y fantástico blog de un "lechuzo" pajarero :-))
    A seguir así.
    Elías.

    ResponderEliminar
  2. Decirte que acabamos de Convocar:

    El 6º Encuentro de Simpatizantes de Félix Rodríguez de la Fuente...al que estáis invitados desde este mismo momento.

    Para más información visita El Blog de Félix Rodríguez de la Fuente:

    http://www.lacoctelera.com/felixrodriguezdelafuente

    Esperamos que te animes y si puedes, ayudarnos en la Difusión de este Evento tan maravilloso. Gracias !!!

    Recibe un Cordial Saludo de todo el equipo que forma el Blog de Félix.

    ResponderEliminar

DEIXA EL TEU COMENTARI