viernes, 14 de octubre de 2011

CERVESES I MUNTANYES: "A per arboços.....per a fer licoret. clar està!!"

Barranc de Tagarina, Sella. 9 d'octubre de 2011

La ruta que vos proposem es molt accesible en tots els sentits: fàcil de trobar, de seguir, amb un nivell baix de dificultat, lo que la fa idònea per a totes les edats; i sobre tot molt recomanable per lo espectacular del paisatge que es pot gaudir; però per si açò no fora poc, en aquesta època de l’any podem trobar uno dels manjar més deliciosos que pot oferir-nos en monte mediterrani: els arboços (Arbutus unedo)

 

El Alt de la penya de Sella es una el·levació que arriba fins el 1100 metres i que separa el Barranc del Arc al sud del Barrac de Tagrina al nord i jo entenc que forma part del masís de l’Aitana sent una de les seues estribacions cap al sud.


 La nostra ruta comença en el Pouet d’Alemany al que accedim per una pista asfaltada amb el “tanque” del Guti, ben acompanyat per les dos senyoretes Silvia i Marieta i els dos borinots Peret Soriano i un servidor. Con que la ruta es circular podem començar des de la mateixa pista de terra que eixi a la dreta de la fonteta (mirant la font) o baixar eL darrer tran de camí que hem pujat amb el cotxe i agafar la primera pista que ens trobem a l’esquerra.

Des d’ací es una pujadeta quasi continua però molt suau fins que arribem a l’explanada que hi ha al cim, molt utilitzada abans pels parapentistes i on hi ha una xicotet caseta des d’on si el dia es clar, podem maravellar-nos amb l’espectacularitat de les vistes.

Per a tornar al pouet agafem una pista que hem deixat a l’esquerra quan arribavem al cim, i que ens conduirà directes al Pouet.

 Al poc de iniciar la ruta ja comencem a collir arboços

 Un "posado" amb l'Aitana de fons...

 Ho controlem tot, no se'ns escapa res....

 El Guti com sempre tot li pica....no serà per que no es cervesa?....

 Com diu el dit: "Cerrar las puertas y soltar los galgos, que ya estamos tos!!"

 L'ùnic tram de senda es en la tornada, la resta es pista.

 "Que dos puntals, per a una biga!!!...."

Per la dreta tenim a les convidades de luxe: Silvia i Marieta, i després al "Xequepena Team" amb la el seu uniforme (que guepets que anem...) el Guti, Peret i un servidor....

Per a fer temps abans de fer-nos la cerveseta, parem a la pared del pantà. I ací podeu vorer a la protagonista de la versió valenciana de la pel·licula "Algo pasa con Mary-eta"

 I per fi arriba el moment que tots dessitjavem, sino per a que eixim al monte?......

Volia possar-vos un video de la perspectiva des del cim, però la "màquina" diu que no.... un altra vegada serà.

Salutacions del makilet

Equip:  La primera foto dels arboços, està feta amb Canon 350 D i Canon 28-105 mm 3,5-4,5 i la resta de fotografies i el video amb una compacta Olympus FE 47


3 comentarios:

  1. Xe, xe... has relatat l'eixida a la perfecció... fil per randa... no es podria haver fet millor!!!! per a quan la próxima???

    ResponderEliminar
  2. Jeroni eres un cabr...Perque no podem vore del penyo Mulero?

    ResponderEliminar

DEIXA EL TEU COMENTARI