jueves, 8 de mayo de 2008

L'ERA DIGITAL: "Els visitants d'altres illes"

L'Illa de Benidorm. 20 de setembre de 2005

Malgrat que avuí en dia podem vorer Corbs Marins Emplomallats (Phalacrococorax aristotelis) tot l'any al voltant de l'Illa, es entre juliol i novembre l'època on més individus es concentren. Es el que anomenem "visitant post-nupcial", doncs venen al nostre litoral quan finalitzen la seua temporada de reproducció. El màxim comptabilitzat en este punt han sigut 120 exemplars. La majoria d'ells acudeixen dels Illes Balears, però tambè dels Columbretes.

Solen distribuir-se al llarg de tota la costa i no dupten en buscar els peixos que li serveixen d'aliment en llocs com espigons, interior de molls, platjes, etc, però sempre vinculats a zones rocalloses del nostre litoral.

No devem de confondre a esta especie amb el seu "cosi" el Corb Marí Gros (Phalacrocorax carbo), que a la nostra zona es un au invernant, i del que parlarem en una altra entrada del blog.

Des de fa uns anys aquesta especie té una tendencia positiva en el nombre de parelles reproductores al Pais Valencià, essent el darrer lloc que han colonitzat com a punt de cria el Penyal d'Ifach, per lo que tenim que felicitar a aquest parc Natural i alegrar-nos de tornar a tindrer-los entre les nostres ocells reproductors.


Exemplar adult badallant.



Exemplars adult (dalt) i subadult (baix).


Un individu subadult arribarà a l'edad reproductora al cap de 3-4 anys.

En aquesta foto es pot apreciar la diferencia entre un exemplar subadult (davant) i un jove de l'any (darrere). Encara hi ha un altre au per darrere d'ells al que tan sols se li veu el bec.


Com ocurreix en molts ocells segons com incideixca la llum en el plomatge es poden apreciar diferents tonalitats en les plomes; es el que coneixem con "iridiscència". Dalt es pot apreciar els matisos verdosos que caracteritzen a estos ocells conforme van adquirint el plomatge d'adult.

Equip: Càmera Canon 350 D amb objectiu 300 mm F/4, trípode, xarxes de camuflatge i "molta pacència"
Dades de les fotos: velocitat entre 1/320 i 1/640 amb diafragma f/11. Totes les fotos han sigut en major o menor mesura retallades del original.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

DEIXA EL TEU COMENTARI