miércoles, 25 de junio de 2008

CERVESES I MUNTANYES: "A l'ombra de les caves"

Agres, Parc Natural de la Serra de Mariola. 7 de juny del 2008

Malgrat que tenia pensat fer un altre blog, dedicat a les caminates que faig amb les “amigatxos” per distints llocs de la nostra geografia, al final he decidit afegir un altre apartat a este, anomenant-lo CERVESES I MUNTANYES” en honor al nostre amic el Gutí que va “acunyar” aquest apel·latiu per a descriure que fem quan ens juntem…

Deixaré el nom de “VIATGES” per a sortides que no tinguen a veure amb el caminar pel monte.

En aquesta primera entrega de “Cerveses i Muntanyes”, ens anirem a “L’OMBRA DE LES CAVES”, així que si voleu acompanyar-nos a caminar per la maravellosa serra de Mariola, seguiu-nos!!!

La ruta

El Parc Natural de la Serra Mariola té nombroses rutes per a fer i totes elles amb un encant especial, ací teniu el enllaç al seu follet, en ell que es descriuen un total de cuatre itineraris:

http://www.cma.gva.es/contenidoHtmlArea/contenido/3873/val/serra_mariola_2008val.pdf


La ruta que varem escollir va ser la verda, que té sortida i arribada al encantador poblet d’Agres. Des de la primera i única vegada que vaig pujar a la “Cava Arquejada” amb la meua dona Rosa, que per aquell entonces estava prenyada, amb el Maleno i demés gent del Xoriguer; ja havien passat més de 20 anys i quan varem dir on podiem fer una escapadeta de cap de setmana “els tres miscambrilles”, no ho vaig dubtar… “a la Mariola a per Camomirla…”; herba que a la fí no varem agafar al tractar-se d'un espai protegit.

Com ja hem comentat, a ruta té inici i final al Convent d'Agres, amb una distancia a recorrer de 7,5 km i una durada aproximada de 3 hores.

Nosaltres varem decidir allargar una mica esta ruta i ens varem desviar per la Microrreseva de "la Teixera d'Agres"

Com diu la caçoneta, ací teniu algunes dels flores que varem trobar pel camí. Esta planta pot tractar-se d'un tipus d'all (Allium sp).

Com no estic massa familiaritzat amb el mòn vegetal, no puc dir-vos de quina especie es la floreta de dalt.

La delicada flor de la foto, com molts de vosaltres sabreu, es la d'un Roser Bord o Roser de Pastor (Rosa canina)

Però tot no van ser floretes, com podeu vorer ací, tambè varem gaudir de magnífics exemplars d'arbres com aquest Oró (Acer oppalus granatense), una vegada ja en la Teixera

Esta microrreserva reb el nom pels impresionants exemplars d'aquest singular arbre que encara podem trobar ací. Foto d'un Teix (Taxus baccatta)

El Montcabrer des de baix de la caseta de vigilancia

La sensacional Cava Gran o Arquejada

Esta vegada amb un efecte fotogràfic

Els tres "miscambrilles" posant per a la "posteritat"... Des de l'esquerra estem el Guti, Fernando "primo Lari" i un servidor

La Camomirla (Santolina chamaecyparissus) ens acompanyava durant tot el recorregut

Una vegada varem arribar a Agres, no se'ns ocurreix una altra cosa que aficar els peuets dins de l'aigua del llavador...poquet vam tardar en traure-los...

I per supost, aquesta història no podia acabar d'una altra manera que no fora....
.
Aquesta entrada està dedicada a tota la gent que treballa al Parc de Mariola (al seu director, al equip tècnic i a la brigada de canservació)!!!!

Equipo: Canon 350 D (reflex digital) amb 18-55 mm i les compactes digitals Olympus i Lumix. Trípode i en algunes filtre polaritzador.

1 comentario:

  1. Que bé ho passeu! :)
    Enhorabona pel gust per compartir allò que coneixeu i visiteu.

    Au!

    ResponderEliminar

DEIXA EL TEU COMENTARI