lunes, 19 de noviembre de 2007

L'ERA DIGITAL: "El nou veí: el Corriolet"

DEDICATORIA:
Voldría dedicar-li totes aquestes imatges d'avuí, al meu fill Xemi; ja que un 19 de novembre de fa 20 anys (tal com diu la cançó), va vindre al mòn ací a La Vila .
MOLTES FLICITATS!



Bassa de la depuradora. La Vila a 14 de juliol de 2005

El Corriolet (Charadrius dubius) <<Chorlitejo Chico>> en castellà, tal vegada siga un dels darrers "veins" que han vingut a viure al nostre poble. Va ser poc després de que es fera la depuradora de La Vila, qüan pensem que va vindre a instalar-se este nou veí. Abans no tenim constancia de que es reproduira ací.

Actualment ha col·lonitzat varies basses on nidifica en poc nombre, sempre ocultant el seu niu entre els materials d'enterra.

Aprofitant que Tomás estava a La Vila, ens varem dirigir a la EDAR per tal de tractar de fotografiar a este xicotet "corredor". Varem decidir que fora Tomás el que es quedara dins del amagatall, jo una vegada ell dins, allunyar-me a poc a poc, per tal de que em vegueren els propietaris del niu i tornaren sense recels a covar. I així va ocorrer, als pocs minuts d'anar-m'en, la femella va retornar al niu i malgrat que estava veient un nou objecte (el amagatall) a prop dels seus preciats ouets, no va duptar res en posar-se a covar sense recelar cap ni mica.

Tomás va fer unes quantes fotos i com el sol ja estava posant-se, al poc temps em va cridar pel mòbil per a que tornara. Varem desmontar tant ràpid com vam montar l'amagatall, per tal de que els ous no estagueren massa temps sense la mare covant, però la veritat es que estavem tranquils, ja que este ocell acostuma a deixar el seu niu durant alguns moments al dia sense que el llance a perdre la posta, doncs comença a reproduir-se molt tart, en estiu, i lo que precissamnent sobra en aquesta època es "calentor"...






Algunes d'aquestes imatges han sigut retallades digitalment per tal de composar la foto.

Equipo: Càmera Canon EOS 350D , Objetiu 300.0mm, amagatall casero i trípode
Dades fotos: Velocidad de obturació 1/500 - 1/160, abertura 5.6 - 9, ISO 100, qualitat de la image RAW

No hay comentarios:

Publicar un comentario

DEIXA EL TEU COMENTARI