miércoles, 13 de febrero de 2008

VIATGES: "La LLacuna de les Grues"

LLacuna de Gallocanta, del 19 al 21 de gener de 2008

Als que ens agraden els ocells, i no em refereixc “fregidets”…, dir Gallocanta es dir Grues Grullas (Grus grus). Esta llacuna ha sigut sempre un referent internacional en quant a l’observació d’aquestes magnifiques aus. Situada entre les provincies de Zaragossa i Terol, abarca varios termes municipals, malgrat que el poble que li dona nom a la llacuna es el més conegut, també estàn Tormos, Las Cuerlas, Berrueco i Bello. Aquest darrer poble es on està situat el centre de interpretació del Refugio de Fauna Silvestre, figura de protecció d’aquesta llacuna.

Gallocanta passa per ser un dels més importants enclaus ecològics espanyols i la major llacuna esteparia natural de la península, doncs té unes dimensions de 7 km x 2,6 Km. i una profunditat màxima de 2,55 m.






Dani fotografiant la llacuna des del castell de Berrueco
.



Son les 7:00 del mati i fa una gelor de 4º per baix de cero o menys…, Dani Gilabert i jo arribem al cami que ens porta a una de les “mini” casetes de fusta (li direm hide per abreviar, nom acunyat pels anglesos) que han instal·lat prop del centre de interpretació i que fa d’amagatall fixe per fotografias de prop les grues. La densa boira impedeix local·litzar el nostre hide, aixi com el del veí que tambè està buscant-lo.

Després de trobar-los, no amb poques dificultats!!, entrem cap a dins carregats de motxilles que quasi ens impedeixen menejar-nos. I es que estos hides tenen unes dimensions de 1,20 mts d’ample per 1,50 mts d’alt i 1,80 mts de llarg; es a dir, una “barraqueta” en la que apenes caben dos persones… i amb dos banquets que son presisament lo que es diu còmodes… Però ja sabiem a lo que venien (existeix una normativa molt estricta), que no era ni més ni menys que a passar 12 hores dins del hide tractant de fotografiar a estes aus. Este es el resultat d’aquelles llargues però maravelloses hores rodejat de boira, motxilles, Grues i com no, bona companyia!!
.


Uno del hides de la llacuna
.
.


Les Cornelles, Corneja (Corvus corone) també acudien enfront del nostre amagatall
.

.
.
.
.
.
.
Sense comentaris...
.
.

5 comentarios:

  1. Ufff, 12 hores dins d'una barraca de metre i mig dóna per a molta cosa, d'ahí supose que ve la cara que fas a la foto. És de suposar que vau fer bona captura, almenys aquestes fotos bé mereixen passar una bona estona al hide. Felicitats per les imatges!!!

    ResponderEliminar
  2. Xoricets picants, vinet de Carinyena, diables de foc i el trompeteig de les grues...Tota una experiancia i en molt bona companyia.
    A vorer si ho repetim!
    Salut amic.

    ResponderEliminar
  3. eres únic Santa.

    a vorer si tens un ratet i pots explicar-me com fas les fotos de la mar com si fora sopa......

    ResponderEliminar
  4. No se qui eres "Anònim del 2 de març de 2011" però no té ningun secret, estava així.....

    ResponderEliminar

DEIXA EL TEU COMENTARI