domingo, 28 de diciembre de 2008

L'ERA DIGITAL: "Un Arc de San Martí amb plomes"

Alcocons, La Vila. Juliol del 2006

Des de que varem vorer per primera vegada a un Abellerol (Merops apiaster) ens varem quedar fascinats per la seua "policromia", que els fa pareixer un cuadre d'algun pintor impressionista.

Esta atracció ens va portar a buscar-los cada any quan arriben a la nostra zona, cosa que sol passar entre els mesos d'abril i maig, després d'un viatge des del continent africà.

Malgrat que passen nombrosos grups amb el seu cridanet reclam volant per dalt nostra, son ben poques les parelles que finalment es decideixen a crian en esta zona. Sempre les haviem localitzat per la zona del pantà Amadori, ja en el terme d'Orxeta en uns bancals erms en front de lo que es ara un restaurant. I algunes fotos haviem aconsseguit però res que ens acabara de convencer. Fins que en l'any 2006 i quasi de casualitat, varem localitzarm a 3 parelles en el pantà, però esta vegada en terme de La Vila, on estava un magatzem municipal, transformat ara en un edifici multifuncional(¿?) dins del pla de acondicionament del riu, que s'està duent a terme.

En el mes en el que ens trobavem (juliol), ja era una mica tart, per que probablement els polls ja estaven emplomats, però al dia seguent varem probar a fotografiar-los i la veritat es que recelavem i els ho costava molt baixar a empapussar als polls, als que podiem escoltar cridant des de dins del forat on crien.

A la vesprada seguent varem tornar a provar de nou i quina va ser la nostra sorpresa quan ens varem trobar a dos polls fora del niu esperant l'arribada dels seus pares amb sucoses "xitxarres" per a menjar. Vam montar l'amagatall per provar a a verure si baixavan els progenitors a empapussar. Però tan sols ho varen fer una vegada i el polls es menejaven contiuament, el que dificultava el poder encuadrar-los per a fotografiar aixe moment. A la fi, este son les fotografies que varem aconsseguir aquell any d'aquesta xicoteta joia amb plomes, que no son les úniques que tenim d'aquesta espècie, però eixes ja son un altra història...

Abellerol mascle amb una xitxarra per als polls




De nou el mascle (es pot saber per la coloració del ala) preparat per a entrar al niu


Polls descansant a l'ombra d'una mata esperant a que vinguen a donar-los-ho el "berenar"


Poll volander d'Abellerol

Moment en el que un poll regurgita una "egagròplia" (restos no digerits dels insectes que menjen)

Equipo: Canon 350 D, objectiu de 300 mm, trípode i amagatall

No hay comentarios:

Publicar un comentario

DEIXA EL TEU COMENTARI