jueves, 19 de marzo de 2009

L'ERA DIGITAL: "Els Nostres Pingüins"

Benidorm, novembre del 2005

Tal vegada siguen els Cauets (Alca torda) <<Alca Común>> les aus que podem vorer en les nostres aigües de la mar Mediterrania, que més ens poden recordar al famosos pingüins, malgrat que els primer si que tenen la capacitat de volar i que l’han perdut els altres. I tan que la tenen…!!!, tots els hiverns venen a visitar-nos des de les seues colònies de cria situades al nord d’Europa, en llocs tan allunyat com les illes Shetland en Escòcia, el Canal de la Mancha, etc.



Però des de fa uns anys pareix que ací a Alacant, el nombre d’hivernants haja decreixcut sensiblement. Abans del 2002 era molt frecuent vorer concentracions de centenars d’individus alimentant-se en les platjes de la Vega Baixa i principalment front a la desembocadura del riu Segura en Guardamar. En els darrers anys ha sigut difícil d’observar algun au en la nostra provincia i llevat el 2006 on en Guardamar es va produir una gran concentració d’estos ocells i de manera esporàdica.



Ací a La Vila, no faltaven a la seua cita a primeries d’hivern quan entraven al moll per tal per trobar regfugi o per buscar algo que “emportar-se al bec”, per lo que era fàcil vorer-los al mes de novembre o decembre nadant pel club nàutic o cabussant-se per baix les barques de pesca al moll pesquer. Açò, desgraciadament a sigut la perdició per a varios d’ells que degut a la intoleracia d’alguns pescador de canya, que d’altra banda son totalment il·legals, doncs està prohibit pescar dins del moll, lo que els ho a costat la vida a algunes d’estes aus al nostre moll, al atrapar-los/peixcar-los amb la “cullereta” o “la rapala”.

Dessitgem que prompte tornen a visitar-nos com abans i si açò ocorreix, esperem que estos pseudopescadors els deixen tranquils; ja no per que siga una espècie protegida, sino per el simple plaer d’observar les seues evolucions baix l’aigua que ens demostren qui son realment els auténtics “pescadors del nord”.





EQUIPO: Càmera Canon 350 D amb objectiu de 300 mm; fotos realitzades a pols.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

DEIXA EL TEU COMENTARI