martes, 28 de mayo de 2013

LA FOTO DE LA SETMANA: "Els Ulls de la Nit"

Per diversos motius m'he tornat a retrasar en l'entrega setmanal, per lo que aquesta setmana pujaré dos "foto de la semana"; espere no cansar-vos...

En La Vila Joiosa i Aigües als anys 2000, 2009 i 2013

De les 8 espècies de rapinyaires nocturnes de la península ibérica, 5 d'elles nidifiquen amd diferent èxit a La Vila Joiosa. A continuación vos les presentem; però la foto de la semana es per a la Corneta (Otus scops) que després de molt de temps tractant de fotografiar-la, per fí l'altra nit ho vaig aconsseguir!!!

La Corneta es la més xicoteta de les nostres rapinyaires nocturnes amb tan sols 79 gr de pes. Es caracteritza pels "cuernets" que té, que junt al seu cant aflautat va ser el motiu de batejar-la amb eixe nom.

 
DADES FOTO:
Canon EOS 60 D,  objetiu 300 mm F/4, 2 Canon EX 550, trípodes, disparador radio i cotxe-amagatall.
Modalitat de foto: Exposició manual
Tv (Velocitat d'obturació): 1/60
Av (Valor d'abertura): 7.1
Tipus de medició: Medició puntual
Compensació de l’exposició: 0
Velocitat ISO: 100
 
 
I de la més petita a la més gran i poderosa: el Brúfol o Duc (Bubo bubo). Gràcies a la protección legal que de la que actualmente disposa i a la abundancia de conills, es una espècie que ha prosperat en els darrers anys a La Vila.

 
 
El Mussol (Athena noctua) es el més conegut i abundant de les rapinyaires noctures, sent tambè es el més diurn de totes elles, d'ahí que siga la que més coneix la gent.

 
 
 
Escasa a La Vila Joiosa, per a mi, l'Òbila o Òliba (Tyto alba) es la més bonica de les aus nocturnes. Es insconfussible pel seu disc facial en forma de cor i pel seu plomatge blanc , a diferencia de la resta que tenen plomatges "críptics" o "mimètics".
 
 
 
I per finalitzar aquest breu repàs a les nostres rapinyaires nocturnes tenim al Càrec o Caro (Strix aluco), que passa per ser el més desconegut, per tindre unes costums molt reservades; malgrat que té el típic cant de "búho" que eix en totes les pel·lícules: <> i está descrit com el més "musical" de tots ells. La foto que teniu ací baix està realitzada en el maluradement abandonat i destroçat preventori d'Aigues i es tracta d'un poll no volander de la parella que criava a la teulada d'aquest espectacular edifici. Agraïr a Toni Zaragozí el deixar-me-la, doncs no he pogut localitzar les fotos "en paper" que jo disposava d'aquesta especie.


 
 
Salutacions i fins prompter.
 
Santa el makilet
 

2 comentarios:

  1. Santa esta vez de la entrada de la semana es la del año, porpue menudo lujazo de fotos. Todas geniales.
    Saludos.
    Juanma Ferreira

    ResponderEliminar
  2. Enorabuena, tus trabajos son frutos de muchas horas de trabajo, el que la sigue, la consigue, una y otra vez.

    felicidades desde de la Foia Major.

    ResponderEliminar

DEIXA EL TEU COMENTARI