lunes, 23 de junio de 2014

DIARI AMGATALL "JUANIN": "Altres veïns s'acosten a l'amagatall"

En Aitana a 17 de juny de 2014

Nova sessió en l'amagatall situat a més alçada de la provincia. En aquesta ocasió per fí es deixen fotografiar alguns dels veïns que veiem per l'entorn de l'amagatall però que no s'acostaven lo suficient com per a fotografiar-los. Ara vos els portem ací junt a altres "vells coneguts" d'aquest amagatall.

Els nous visitants:
Tots els dies que hem estat dins l'amagatall sentim i veiem Carganares (Carduelis carduelis), però mai savien parat a prop i menys baixar a beure com varen fer l'altre dia.

 
 
Sabiem que el Xenot capirotat (Sylvia atricapilla) estaba nidificant en la zona, però es la primera vegada que s'acosta tant, i es que les cireres son un "llepolia" massa difícil d'evitar.... El Cagastaques (Saxicola torquata) es un ocell habitual en la serra, però tambè es la primera vegada que s'acosta al amagatall; igual es que aquest jove buscaba "noves aventures" lluny dels seus pares....El Xarxer (Hippolais polyglotta)  es un reproductor estival, que ja feia algún temps que escoltaven i veiem sempre a l'empara de la vegetació més túpida. Per fí, va sortir per mostrar-se pletòric amb el seu potent cant.
Però la gran sorpresa del dia va ser que un dels cuatre Corbs (Corvus corax) que darrerament ronden per la Font de l'Arbre, va decidir investigar una mica aquella xicoteta caseta, això si, des de una distancia prudencial i des de lo alt d'un gran Xop; i es que no son poc intel·ligents aquestos animals!!!....Els vells coneguts:
Un Rossinyol (Luscinia megarhyncos).Una femella de Safraner (Emberiza cirlus).Algo per a reflexionar:
Malgrat que ningú, tant usuaris com a propietaris d'amagatall amb "vidre espia", ho comenten (almenys jo no he vist aquestos comentaris...) tinc que dir com nota negativa, que l'altra sessió va ser la primera que dos ocells van col·lisionar amb el vidre en aquest magatall (per sort no els ho va passar res...); fet que ja he vist repetic en tots els amagatalls en les que he estat i que porten vidres espia. Per tant tinc que pensar que ocurreix en tots els amagatalls que el porten, especialmente si el visiten Paseriformes (ocells xicotets). Es un tema per a tractar amb deteniment i vorer quin es l'impacte real d'aquestos vidres que porten els amagatalls en la fauna; però molt em tem que ningú voldrà aportar dades al respecte. Tal vegada en breu em planteje fer una enquesta entre usuaris i empreses d'aquestos tipus d'amagatalls.

Salutacions.

Pepe Santa
Ullades Naturals

Més información per tal d'utilitzar aquest amagatall en: info@ulladesnaturals.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario

DEIXA EL TEU COMENTARI