domingo, 13 de enero de 2013

ALTRES COSES D'ULLADES NATURALS: "Cens d'Aus Marines Invernants 2013"

En la Cala del Ti Ximo (Benidorm) a 12 de gener de 2013

Com tots els anys des del 2002 (malgrat que més regularitzat i estandaritzat des del 2006), un grup de aficionats a l'observació d'ocells i amants de la antura, ens reunim un dia a principis de gener, pel tal de distribuir-nos per la costa i durant tres hores comptabilitzar les aus marines que passen per davant nostre.

Ahir durant el cens

Ahir dissapte, va ser el dia escollit per al CAMILCV'2013 (Cens d'Aus Marines Invernants en la Comunitat Valenciana). Malgrat que encara no sé en quins punt del litoral es va concentrar la gent (tenim tan sols previsions), en Alacant de moment sabem segur un total de 5 punts d'observació: Cap de la Nao (Xabia), Serra Gelada (Benidorm), Torre del Xarco (La Vila), Cap de l'Horta(San Joan) i Cap Cervera (Torrevella); jo particularment em trobava a Serra Gelada a prop de la Cala del Ti Ximo. Per sort no em trobava a soles i vaig estar molt ben acompanyat per un nutrid grup de gent: la Tita Rebe (Rebeca Velasco), Ana Abellanas i membres del Voluntariat Ambiental de Benidorm entre els que es trobavem Pilar Villamayor, Sofia Garcia, Carmen Santamaria, Jesus Cano i el incombustible Monastrell (Juanjo Mascarell).

Els participants del cens des de Serra Gelada. De dreta a esquerra: Ana Abellanas, Juanjo Mascarell, Carmen Santamaria, Pilar Villamayor, Rebeca Velasco, Sofia Garcia, Jesus Cano, un servidor i l'Illa...

Quan varem arribar a les 8:30 del matí, ja m'imaginava el que anava a passar amb el cens d'aus, com així va ser; les bones previsions meteorològiques no portarien massa ocells als nostres prismàtics. I no em vaig equivocar. Aquest son els avistament que varem poder fer:

- Espardenya balear (Puffinus mauretanicus):      14 ex.
- Espardenya sense ident.:                                 2 ex.
- Mascarell (Morus bassanus):                           11 ex.
- Corb marí gros (Phalacrocorax carbo):            150 ex.
- Corb marí emplomallat (P. aristotelis):              6 ex.
- Gavina riallera (Larus ridibundus):                   11 ex.
- Gavina de potes grogues (L. michahellis):       115 ex.
- Xatrac de pates negres (Sterna sandvicensis):    1 ex.
- Garceta (Egretta garzetta):                               1 ex.
- Corb (Corvus corax):                                        2 ex.

El Corb marí gros ha sigut l'espècie més abundant al cens de Serra Gelada

El Mascarell es sense dupte l'au marina més espectacular que podem vorer a les nostres costes

La gran decepció de la jornada va ser el escàs nombre d'Espardenyes balears observades

Però lo important es que varem passar una estona molt agradable entre comentaris, rises, ullades amb el prismàtics, etc, i així va transcorrer aquest cens 2013. L'any que ve, "Dios mediante", esperem que més però no millor per que amb aquesta companyia, difícil es passar-ho més bè!!!.

Mascarell tambè va trobar temps per a arreplegar deixalles dels voltants d'on ens trobavem 

Salutacions.

Santa "el makilet"

1 comentario:

  1. Por ahora, apenas hay puestos del censo en los que se haya pasado de las 100 pardelas baleares y sin demasiadas observaciones de aves en general. http://eliasgomis.blogspot.com.es/2013/01/doce-anos-y-mas-contando-aves-marinas.html

    ResponderEliminar

DEIXA EL TEU COMENTARI