lunes, 2 de febrero de 2015

DIARI AMAGATALL "XORIGUER": "Preparant el nou amagatall Cesc Martínez2 o Xoriguer"

En la Foia Major entre els dies 15 i 29 de gener de 2015

Amb la idea de fotografiar Aligots (B. buteo) en un altre amagatall que tinguera una llum i perspectives diferents que el "Cesc Martínez", a prop d'aquest vaig acondicionar un vell garrofer com a posadero.


Feia varios dies que havia estat deixant carn en el garrofer i comprovava que se la menjaven. Vaig decidir provar de fotografiar al "bitxo" que entrava. Per tal d'atraure-lo en el primer intent, vaig emprar una guatla de granja. Com no podia ser d'un altra manera ni l'Agiligot , ni l'Esparver (A. nisus) varen fer acte de presencia, però l'esquer (cebo) va ser l'esmorçar d'un Xoriguer (F. tinnunculus), millor dit "xoriguera" que temps enrere ja es va menjar una tortola turca en l'amagatall del costat (http://ulladesnaturals.blogspot.com.es/2014/12/diari-amagatall-cesc-martinez-el.html)....



Com pasaven els dies i la carn continuava desapareixen, vaig tornar a provar esta vegada sense res viu, sino amb carn del "Guti" (costella de porc) i de nou ante la meua sorpresa, la meua "amiga" va acudir puntual a la cita en l'esmorçar.... NO M'HO ESPERABA MAI!!!! que fora un xoriguer el que tocava la carn..... Curiosament feia un parell de dies que habia estat llegint el treball de fí de grau d'Adrian Orihuela Torres, titulat "Dieta del cernícalo vulgar (Falco tinnunculus) en el Sur de la provincia de Alicante (España)" presentat en estiu de l'any passat, i en el que Adrian descriu observacions personals de xoriguers alimentant-se de catxaps atropellats. Però una cosa es alimentar-se de carn d'una presa natural morta, comportant-se com un carronyer oportunista, tal i com fan Blanques (P. pica) o Corbs (C. corax) i l'altra molt diferent es menjar carn de porc neta de la carnisseria.... 




Al seguent dia li vaig canviar "el menú" i li vaig deixar un dels ocells que tinc morts al congelador (una presa naturals per a ells) i la va acceptar de molt bona gana!!! Eixe mateix dia, tambè va fer acte de presencia el mascle, malgrat que no va arribar a parar-se damunt de ninguna rama, va donar varies passades per damunt de la femella que estrobava menjat, no se si amb l'intenció de agafar algo que portar-se "al pico" (ella no estava per la llavor...) o per que ja l'instint reproductor escomença a fer-se notar...(serà per això dque porta una anell... :-)) Que passarà en la propera visita??.... Vols ser tu el primer en averiguar-ho!!! Acompanyans!!!






Ullades Naturals ofereix aquest nou amagatall (que de moment es mòbil, a l'espera de fer-ne uno fixe) per tal de fotografiar a la nostra parella de Xoriguers:

- Capacitat. 2 places
- Distancia de treball: 6-9 metres
- Focals: desde 300 mm
- Orientació: NW-N
- Preu: 40 € (1 fotógrafo) - 35 €/fotógrafo (2 personas)


Salutacions.

Jose Santamaria "Santa"
Ullades Naturals
info@ulladesnaturals.com
677 532 653

No hay comentarios:

Publicar un comentario

DEIXA EL TEU COMENTARI